Veelgestelde vragen Intake-app​

Wij krijgen geregeld vragen over onze app en voor welke branches, of welke doeleinden de app het beste ingezet kan worden. Wij hebben de meest voorkomende vragen voor u gebundeld en hieronder weergegeven. Staat uw vraag er niet tussen, of heeft u door onderstaande nog vragen voor ons? Contact opnemen met ons kan natuurlijk altijd! 


Voor welke branche is Intake-app geschikt?

Eigenlijk is Intake-app geschikt voor ieder bedrijf die te maken heeft met het doen van opnames. Een installatiebedrijf doet vaak opnames voor bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, keuken of overige ruimtes in en om een huis. Maar ook hovenier, dakdekkers en vloerleggers doen eerst opnames voordat ze aan de slag gaan. Voor deze branches is Intake-app ook erg interessant. Waarom? Omdat Intake-app dit proces gemakkelijker en overzichtelijker maakt. 

Wat heb ik nodig om te starten met Intake-app?

Het belangrijkste is natuurlijk de app. Onze app is niet te vinden in de appstores, maar draait via Google Chrome. U heeft daarnaast voor het gebruiken van Intake-app alleen een tablet/iPad met bijbehorende pen nodig.

Wist u dat wij een gratis demo hebben van Intake-app? U kunt met de demo direct onze volledige app testen om te kijken of het iets voor u is. 

Kan ik bekijken wat de status is per bedrijf?

U kunt elke klant of elke klus aanmaken in de app. Vervolgens is het mogelijk om een status aan de klant of klus hangen. U kunt toevoegen wanneer er nog actie nog is bijvoorbeeld ‘De klant is gebeld, maar we hebben nog geen reactie gehad’. Zo kan iedereen die de app gebruikt direct de status van het project zien!

Kunnen er meerdere mensen tegelijk werken in de app? 

U kunt diverse mensen toevoegen aan de app. Iedereen krijgt een eigen inlog met een naam erbij. Zo kunt u precies zien wie wijzigen heeft gedaan of klanten toegevoegd heeft. Op die manier is het gemakkelijk om elkaar te vragen naar de status van klanten op basis van de naam die bij klanten en klussen komt te staan. Erg overzichtelijk en handig!

Welke mogelijkheden zijn er allemaal?

Maakt u schetsen tijdens een opname? Dit kunt u direct doen via Intake-app zodat het direct al in de documentatie staat. U kunt daarnaast foto’s toevoegen die gemaakt zijn tijdens de opname. Op die manier ontstaat er een heel overzichtelijk document per klant en klus. U kunt de klanten koppelen op adres niveau en op die manier gemakkelijk informatie terugvinden. Het is ook mogelijk om (externe) documenten toe te blijven voegen aan een klant of klus. Zo blijft het een werkend document die steeds vollediger wordt. U kunt het vergelijken met een dossier. 

Contact

Bent u na het lezen van onze blog nieuwsgierig geworden naar het gebruiken van de Intake-app? Vraag dan onze gratis demo aan. Aan de hand van bovenstaande nog vragen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!